Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5924
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 139
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5924
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 139
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Sos: Majonez mieszamy ze śmietanką i wyciśniętym przez praskę czosnkiem Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odstawić na cedzaku. Na patelnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę ,chwilkę przysmażyć , dodać mięso mielone . Usmażone odstawić . Następnie osobno na patelni należy przysmażyć pieczarki. Paprykę pokroić w cienkie pasczki. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem ,układamy na dno warstwę makaronu , na to warstwę mięsa mielonego, pieczarek i paprykę pokrojoną w małe paski. Wszystko to posypujemy wegetą i polewamy cienko sosem. Czynność tę powtarzamy ,aż do wyczerpania składników. Na wierzch wkładamy starty na tarce żółty ser i wstawiamy do nagrzanego piekarnikika na ok 40 min. Smacznego!