Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
Ugotuj ziemniaki w "mundurkach" ok.20 minut,łososia pokrój wzdłuż w plastry o grubości ok.5cm,cebulę pokrój w "piórka" i podsmaż na patelni,koperek drobno pokrój.
Przygotuj kwadratową forme lub naczynie żaroodporne wysmarowane masłem.
W naczyniu układaj najpierw ziemniaki,łososia,cebulę i koperek,całość za każdym razem przypraw solą i pieprzem.
Mleko wymieszaj z jajkami lekko posól i popieprz i zalej zapiekankę.
Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp.200 stopni ok 45 minut.Pod koniec pieczenia należy sprawdzić czy masa jajeczna jest ścięta.Prze podaniem można polać stopionym masłem.