Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś kurczaka olej sól pieprz słodka papryka w proszku curry czosnek granulowany oregano kilka ziemniaków brokuł cebula cukinia szklanka ryżu szklanka śmietany 18 proc. 2 jajka 10 dag sera żółtego gałka muszkatołowa 2 garści płatków kukurydzianych
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Pierś kurczaka pokrój. Wymieszaj olej, sól, pieprz, słodką paprykę, curry, czosnek granulowany i oregano. Zamarynuj mięso. Ugotuj na półtwardo pokrojone w plastry ziemniaki i brokuły. Cebulę posiekaj i zrumień na oleju.
Dodaj obraną i pokrojoną drobno cukinię. Ryż ugotuj. Wszystkie składniki układaj w naczyniu żaroodpornym. W misce wymieszaj śmietanę, jajko, starty na tarce ser, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zalej zapiekankę. Posyp płatkami kukurydzianymi. Piecz 60 minut w temp 180˚C.