Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczaka i pieczarek"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj zupę grzybową według przepisu producenta.
Obierz i pokrój pieczarki. Podsmaż je na oliwie (4-5 minut). Wrzuć je do zupy, następnie dodaj warzywa, kawałki kurczaka i śmietanę. Zagotuj.
Przełóż danie do żaroodpornego naczynia. Pokrój chleb w drobną kostkę. Wymieszaj ze startymi serami. Posyp mieszanką zupę po wierzchu.
Piecz 15-20 minut, tak aby wierzch zapiekanki zrobił się chrupiący i złocisty. Podawaj posypaną natką pietruszki, z zieloną sałatą z sosem winegret.Źródło: Olivia