Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce leżała sobie połówka kalafiora, a wiadomo że nie może za długo leżeć bo zaraz robi się w czarne kropki. Zrobiłam więc zapiekankę.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 674
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 674
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Kalafiora ugotować w wodzie z odrobiną soli, cukru oraz kwasku cytrynowego. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, obsypać przyprawą do gyrosa i najlepiej by przez godzinę nabierał smaku w lodówce. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kalafiora podzielonego na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka smażymy na oleju dodając pokrojone w plastry pieczarki, i wykładamy na kalafiora. Cebulę kroimy w piórka możemy ją razem podsmażyć z kurczakiem, ja tego nie zrobiłam tylko wymieszałam z pieczarkami, kurczakiem i wyłożyłam na kalafiora. Mozzarelle pokroiłam w kostkę dodałam do zapiekanki.
Jajka ubić ze śmietaną i przyprawami czyli solą, pieprzem, czosnkiem, polać zapiekankę. Zdjęcie zrobiłam jak już zapiekanka chwilę siedziała w piekarniku, widać jak rozpuszcza się ser:) Wstawić do piekarnika na 20-30 minut i piec w 180 stopniach.
Po upieczeniu polać ulubionym sosem i smacznego.