Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z fasolki szparagowej i boczku"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 402
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 402
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki obierz, fasolkę oczyść. Warzywa umyj, gotuj (osobno) 20 minut w posolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj. Gruszki pokrój na cząstki, oczyść. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj gruszki. Zalej wodą, gotuj 10 minut. Odcedź. Ziemniaki utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołową.
Boczek rozłóż w formie tak, by końce wystawały poza nią. Na spodzie rozsmaruj piure. Przykryj fasolą, gruszkami i wystającym boczkiem. Piecz ok. 40 min w temp. 200°C. Posyp natką i pieprzem.Źródło: Naj