Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dynią smakuje wybornie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na maśle, następnie podlać wodą, przyprawić do smaku i dusić do miękkości. Cebulę posiekać, przysmażyć na maśle. Ryż natomiast ugotować na półsypko. Dynię zaś oczyścić, pokroić w paski i obsmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem przypraw. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę dyni, mięso, ryż i ponownie dynię. Zapiekankę podlać wywarem w którym gotowało się mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiec przez około 20 minut. Przed podanie zapiekanki posypać posiekaną natką pietruszki.