Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z dorszem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 379
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9885
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 379
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9885
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
ok. 30 minut • Porcja 120 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki ugotuj na półmiękko i pokrój w grubą kostkę. Rybę umyj, osusz i pokrój na około 6-centymetrowe kawałki. Czosnek posiekaj, cebulę pokrój w piórka. Na niewielkiej ilości oleju zeszklij cebulę, pod koniec dodaj czosnek. Zdejmij je z patelni i na tym samym tłuszczu, na dużym ogniu, obsmaż króciutko ziemniaki.
Rybę ułóż na dnie wysmarowanego masłem naczynia, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Śmietanę wymieszaj z serem i wyłóż na rybę.
Ziemniaki wymieszaj z cebulą i czosnkiem i przykryj tym rybę. Wierzch oprósz pieprzem i lekko skrop olejem. Zapiekaj w temperaturze 180°C około 35 minut.Źródło: Kobieta i życie