Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Wykorzystałam chałkę ale równie dobrze mogą to być mleczne bułki z poprzedniego dnia lub drożdżówki z kruszonką.
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 823
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 823
Składniki
pory oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Mleko wlewamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy pokrojone pory i połowę startego żółtego sera. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieszamy.
Czerstwą chałkę /lub mleczne bułki/ - najlepiej taką 2-3 dniową - kroimy w kostkę. Naczynie do zapiekania natłuszczamy i przekładamy do niego pokrojoną chałkę, zalewamy mlekiem z porem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min by pieczywo wchłonęło płyn.
Masę wyrównujemy i posypujemy resztą startego żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 45 min.