Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z cukinii i szynki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 148
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 148
Składniki
Cukinie umyj, pokrój w cienkie plasterki. Obierz czosnek i drobno posiekaj. Szynkę pokrój.
Oliwę rozgrzej na patelni. Wrzuć cukinie i smaż mniej więcej 10 minut. Dodaj czosnek, dopraw. Zdejmij z ognia i posyp posiekaną bazylią.
Wymieszaj tarty ser, masło, bułkę i mąkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułóż warstwę cukinii i szynki, posyp kruszonką. Piecz ok. 45 minut w temperaturze ok. 180 st. C.
<strong>4 porcje, 300 kcal, pieczenie: 45 minut, ok. 5 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia