Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zapiekanka , która w sezonie cukiniowym jest u mnie w domu obowiązkowo .
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 46
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 144
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 417
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 46
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 144
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 417
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Składniki
Cukinię obieramy, wydrążamy środek i kroimy na małe plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i dajemy połowę cukinii.
Do mięsa mielonego wbijamy jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Połowę mięsa układamy na cukinii.
Trzy pomidory kroimy w plasterki i układamy na mięsie mielonym. Połowę papryki kroimy w cienkie paseczki i układamy na pomidorach. Całość posypujemy Przyprawą do Bruschetty .
Następnie dajemy drugą warstwę cukinii, mięso mielone, pomidory z papryką, posypujemy przyprawą do Bruschetty i na wierzch ścieramy żółty ser na tarce.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ponad godzinę.
Jak się narobi trochę wody, to trzeba ją zlać.
Zapiekankę kroimy na kawałki i wykładamy na talerze.