Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z cebulą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5591
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5591
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Składniki
Zofia Bienek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Cebulę obierz, pokrój w dużą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę i smaż 5 minut. Włóż pomidory i duś pod przykryciem 10 minut. Przypraw.
Jajka roztrzep z jogurtem, przypraw.
Naczynie żaroopdporne posmaruj olejem. Włóż pomidory z cebulą, wyrównaj wierzch. Zalej jogurtem z jajkami, posyp bułką tartą, polej łyżką oleju. Zapiecz.Źródło: Takie jest życie