Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z brukselką i ziemniakami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Ugotowane ziemniaki pokrój w grubsze plastry, podsmaż na patelni i włóż do naczynia żaroodpornego. Mięso pokrój i podsmaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Brukselkę umyj i ugotuj al dente. Gdy wystygnie, wyłóż na ziemniaki. Na wierzchu ułóż mięso. Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj do niego mąkę i zrumień. Powoli wlej bulion ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Wrzuć serek topiony pokrojony w kostkę, mieszaj, żeby się rozpuścił. Wlej śmietanę, a na koniec curry. Całość zagotuj. Gorący sos wylej na zapiekankę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 45 minut w temp. 180° C.Źródło: Na żywo