Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zapiekanka.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki na zalewę razem wymieszać. Wykonanie: Brokuł, kalafior podzielić na różyczki, pieczarki, paprykę oczyścić, pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać i również pokroić w cienkie plasterki. Warzywa układać warstwami w naczyniu żaroodpornym, posypując solą i pieprzem oraz skrapiając olejem każdą warstwę. Następnie zalać przygotowaną zalewą i nakryć folią aluminiową.. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. SMACZNEGO.