Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 281
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 38
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 750
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 158
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 47
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 281
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 38
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 750
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 158
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 47
Składniki
szpinak rozmrozić,podgrzać i odparować z nadmiaru wody.Następnie dodać posiekany czosnek i wbić dwa jajka energicznie mieszając.Odstawić.Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać ze skorupki i pociąć na grubsze plasterki.Śmietankę zmieszać dokładnie z dwoma jajkami,solą i chili.Ser zetrzeć na grubych oczkach.
Dno naczynia żaroodporne pokropić olejem i ułożyć warstwę ziemniaków.Na ziemniakach rozprowadzić połowę szpinaku,polać połową sosu i posypać połową sera.Następnie ułożyć resztę ziemniaków,szpinak,sos i ser.Piec ok 20-25 min w temp 180 st.Po zapieczeniu można podawać z ketchupem,smacznego