Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ryżowo-rybna"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 632
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 775
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 632
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 775
Składniki
60 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji 5 zł • Przepis na 4 porcje
Cebulę siekam i szklę na maśle. Dodaję ryż, chwilę szklę, zalewam bulionem (można też wodą). Gdy ryż zmięknie, mieszam go z groszkiem.
Rybę kroję na kawałki, nacieram solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem, oliwą z oliwek.
Układam w natłuszczonych formach ryż z kawałkami ryby i krążkami papryki. Na wierzchu układam pokrojony w plasterki ser pleśniowy.
Wkładam do nagrzanego piekarnika, przykrywam folią aluminiową i piekę 30 minut w temp. 200°C. Pod koniec zdejmuję folię i podpiekam tylko górę do zrumie nienia. Podaję na gorąco.
Agnieszka Huber z WrocławiaŹródło: Kobieta i życie