Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ryżowa z brzoskwiniami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1587
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1587
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na pół, usuń pestki. Dwie z nich pokój w plastry, resztę w kostkę. Na patelni rozgrzej cukier, miód i masło, dodaj brzoskwinie w kostkach, smaż kilka minut, mieszając.
Zagotuj wodę w garnku, wrzuć ryż, gotuj 10 minut, odcedź. 2/3 ryżu wymieszaj z podsmażonymi brzoskwiniami. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut, odcedź na sitku.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dnie ułóż ryż, na nim rodzynki oraz ryż z brzoskwiniami. Wyrównaj wierzch, ułóż plastry brzoskwiń, posyp płatkami migdałów. Zapiekaj 15 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień