Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza zapiekanka jaką jadłam. Ryż i warzywa przełożone przepysznym sosem. Polecam!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Ryż przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Zeszklij ją na tłuszczu. Mięso pokrój w średniej wielkości kostkę. Obsyp przyprawą. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do cebuli. Smaż do czasu aż kurczak przestanie być surowy. Paprykę pokrój w cienkie paski, ogórki w plasterki. Ketchup, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładanie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Blaszkę wysmaruj olejem. Wyłóż kolejno ryż, połowę sosu, warzywa, kurczak. Przykryj resztą sosu. Wierzch zapiekanki posyp startym na tarce żółtym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut.