Zapiekanka ryżowa

Zapiekanka ryżowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Prosta do przygotowania zapiekanka z ryżu, kiełbasy i cebuli. Idealnie smakuje z sałatką z pomidorów.

Składniki

  • Ryż paraboliczny 2 woreczki po 100 g
  • Cebula biała 2 szt.
  • Kiełbasa około 400 g
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.

  3. Kiełbasę podgrzewać na suchej patelni, aż wytopi się z niej tłuszcz a kiełbasa delikatnie się zrumieni.

  4. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć do miękkości.

  5. Ryż wymieszać z kiełbasą i cebulą, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 30 minut bez przykrycia w temperaturze 190 stopni Celsjusza.

Komentarze do przepisu (1)

Docherro 20 listopada
Smacznie:)
Składniki
  • Ryż paraboliczny 2 woreczki po 100 g
  • Cebula biała 2 szt.
  • Kiełbasa około 400 g
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
Składniki