Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka rybna z maderą"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Filety rybne opłukać, osuszyć, pokroić na spore kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornej formie.
Korniszony i szynkę pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. Do- łożyć szynkę i korniszony.
Śmietanę wymieszać z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przyprawić do smaku maderą, solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać ze składnikami z patelni i zalać rybę w formie.
Wierzch posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać ok. 30 minut. Gotową zapiekankę udekorować plasterkami cytryny i sałatą.Źródło: Życie na gorąco