Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka rybna z brokułami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Ziemniaki pokrój w plastry. Następnie skrop je oliwą i wymieszaj. Brokuły podziel na różyczki, marchew oczyść i pokrój w grubsze plastry. Warzywa gotuj w posolonej wodzie przez 2 minuty. Następnie odcedź je i opłucz zimną wodą. W rondelku podgrzej olej, oprósz mąką i zalej zimnym mlekiem. Stale mieszając, zagotuj. Uważaj, by nie powstały grudki.
Po pięciu minutach odstaw beszamel, wsyp do niego brokuły, marchew, kawałki ryby, pietruszkę i skórkę z cytryny. Całość dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Ryby przełóż do brytfanny, pokryj plastrami ziemniaków, posyp listkami tymianku i skrop oliwą. Zapiekaj 30 minut w piekarniku w temp. 180°C.Źródło: Na żywo