Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka rybna po staropolsku"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1170
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1170
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Rybę pokrój na kawałki. Obie cebule obierz.
W garnku zagotuj wodę, wrzuć kilka ziaren pieprzu, szczyptę soli całą cebulę. Włóż rybę i gotuj 20 minut. Wyjmij. Kiedy ostygnie, usuń ości.
Kapustę dro bniutko pokrój. Zalej niewielką ilością wody i duś kilka minut. Odciśnij z wody. Na łyżce masła zeszklij cebulę, na drugiej zrumień bułkę tartą.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż kapustę, polej cebulką. Połóż kawałki ryby i polej masłem z bułką tartą. Zapiekaj 20 minut w 170°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV