Zapiekanka rybna

Zapiekanka rybna
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: stiv73
smaczne

Składniki

  • ziemniaki, 2szt.
  • plastry boczku, 2-4szt.
  • filety z ryby, 2szt.
  • sos holenderski, 100g
  • szpinak, 200g
  • mozzarrella, 50g
  • jajko, 1szt.
  • przyprawa do ziemniaków

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w łupinach,obrać pokroić w talarki(można podsmażyć na złoty kolor ale niekoniecznie).Szpinak podsmażyć na maśle i dodać surowe jajko jak już ostygnie.

  2. W naczyniu żaroodpornym,ceramicznym u mnie dwa małe akurat na dwie osoby,układać warstwowo:ziemniaki(posypane przyprawą),plastry boczku,surowy filet(pokrojony w 3-4 kawałki),posmarować sosem holenderskim,szpinak i mozzarella

  3. Zapiekać około 20 min. aż ser się rozpuści i zarumieni

Komentarze do przepisu (4)

Makai 28 grudnia 2011
Super przepis, zaraz dodam do ulubionych. Tyko chciałaby wiedzieć coś więcej o sosie holenderskim.
Czy to... Czytaj całość »
Super przepis, zaraz dodam do ulubionych. Tyko chciałaby wiedzieć coś więcej o sosie holenderskim.
Czy to jakiś gotowy sos? Pozdrawiam
stiv73 28 grudnia 2011
jest gotowy ale mozna tez samemy=u zrobić tylko to juz nie ten smak,pozdrawiam
Annuar 28 grudnia 2011
Bardzo dekoracyjne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ziemniaki, 2szt.
  • plastry boczku, 2-4szt.
  • filety z ryby, 2szt.
  • sos holenderski, 100g
  • szpinak, 200g
  • mozzarrella, 50g
  • jajko, 1szt.
  • przyprawa do ziemniaków
Składniki