Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka rybna"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 226
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 226
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Rybę spraw. Jedną cebulę obierz, a następnie pokrój w kostkę razem z umytą i wydrążoną z pestek papryką.
W głębokim garnku zagotuj wodę, wsyp łyżkę soli, kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
Drugą cebulę opal nad palnikiem i wrzuć do gotującego się wywaru. Po chwili dołóż rybę. Gotuj całość około 30 minut.
Posiekaną kapustę ugotuj w drugim garnku i wymieszaj ją z koncentratem pomidorowym.
Na łyżce masła zrumień pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę.
Rybę wyjmij z wywaru, usuń z niej ości i pokrój na kawałki.
W naczyniu żaroodpornym ułóż wszystkie przygotowane . Polej je podsmażoną na maśle bułką tartą i rozłóż pokrojone w paski plastry sera. Piecz potrawę 20 minut w 200°C.
Gotową zapiekankę udekoruj koperkiem.Źródło: Kurier TV