Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka rybna"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natłuść formę do pieczenia (poj. 1 litr).
Olej rozgrzej na patelni. Wrzuć cebulę i paprykę. Smaż 4 minuty, dodaj imbir i curry. Smaż, mieszając, jeszcze minutę. Wlej mleko kokosowe i zagotuj. Dodaj rybę i gotuj minutę. Wrzuć szpinak. Przełóż danie do posmarowanej tłuszczem formy.
Plastry ciasta filo posmaruj cieniutko olejem. Poskładaj je w harmonijkę i ułóż na wierzchu zapiekanki. Piecz 15 minut.Źródło: Olivia