Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka pod beszamelem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 641
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 60
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 641
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 60
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
Grzyby namocz godzinę i ugotuj. Soczewicę zalej wodą i ugotuj na miękko. Jedną cebulę posiekaj w kostkę, czosnek w plasterki.
Zeszklij je na oleju, dodaj przecier i obsmaż. Dodaj soczewicę i grzyby z wodą. Duś, aż masa nieco odparuje. Dodaj 1/2 sera. Dopraw. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, zalej mlekiem, ubij miotełką. Zagotuj, dodaj resztę sera. Dopraw (także gałką).
Papryki i drugą cebulę usmaż. Natłuść brytfannę, wysyp bułką. Włóż soczewicę, warzywa, zalej sosem. Piecz 30 min w 170°C.Źródło: Świat kobiety