Zapiekanka naleśnikowa

Przepis dnia 2011-01-27
Zapiekanka naleśnikowa
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Można wykorzystać farsz od pierogów.

Składniki

  • naleśniki, 10 szt.
  • kapusta kiszona, 1,5 kg
  • pieczarki, kg
  • cebula, 2 szt.
  • przyprawy, do smaku
  • masło

Przygotowanie

  1. Ugotować kapustę, odsączyć i pokroić. Pieczarki i cebulę w kostkę, poddusić na maśle. Kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić do smaku.

  2. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć naleśnika na dnie, potem część farszu i robić tak aż do wykorzystania składników, Na wierzchu ma być naleśnik, położyć na nim trochę masła. Zapiec.

Komentarze do przepisu (3)

madziak 20 stycznia 2011
Ciekawy przepis, taka ala krokietowa zapiekanka :) Pozdrawiam.
Anna76 21 stycznia 2011
Coś jak zapiekane łazanki;)
sereberko80 27 stycznia 2011
został mi farsz od pierogów i zrobiłam tą zapiekankę wczoraj na obiad. Jako jedną warstwę położyłam... Czytaj całość »
został mi farsz od pierogów i zrobiłam tą zapiekankę wczoraj na obiad. Jako jedną warstwę położyłam podsmażonej z papryką kiełbasy, posypałam żółtym startym serem. Na talerzach polałam sosem grzybowym. pyszności, polecam :-)
Składniki
  • naleśniki, 10 szt.
  • kapusta kiszona, 1,5 kg
  • pieczarki, kg
  • cebula, 2 szt.
  • przyprawy, do smaku
  • masło
Składniki