Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad dla całej rodziny, połączenie delikatnych naleśników, warzyw i żółtego sera w formie zapiekanki. Naprawdę warto spróbować :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Zrobić ciasto naleśnikowe: do garnuszka wsypać mąkę, wbić dwa jajka, dodać sól, mleko, szklankę wody i mieszając lub miksując, wyrobić ciasto. Jeśli jest za gęste, dodać trochę wody.
Dolać stopione masło, odstawić na 20 minut. Na oleju usmażyć cienkie naleśniki.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.Dodać mieszankę mrożonych warzyw lub mrożony szpinak. Dusić około 10 minut. Dodać dwa roztrzepane jajka, smażyć jeszcze przez chwilę, mieszając.
Żółty ser pokroić w paseczki. W natłuszczonej formie układać naleśniki na przemian z masą warzywną. Wierzch ozdobić kratką z sera. Zapiekać 30 minut.