Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka mięsno-warzywna"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Wystudź, pokrój w grube plastry. Mięso pokrój w wąskie paski, oprósz przyprawą do grilla. Smaż na oleju, dopóki nie zmięknie.
Por pokrój w plasterki, dodaj do mięsa pod koniec smażenia. Nieobraną cukinię pokrój w plastry. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Dno wyłóż plastrami cukinii, oprósz solą i pieprzem.
Na cukinię wyłóż mięso z porem. Na wierzchu ułóż ziemniaki. Posyp przyprawą do ziemniaków. Śmietanę wymieszaj z majonezem, zalej zapiekankę. Piecz 35-40 min w 180°C. Pod koniec pieczenia ułóż na wierzchu żółty ser. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Chwila dla Ciebie