Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Grzyby rozmrozić, podsmażyć wraz z pokrojoną cebulą do miękkości. Mięso, czosnek, usmażone grzyby z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia, dodać przyprawy do smaku (według uznania). Ziemniaki obrać, pokroić w talarki (grubości ok. 0,5 cm), szczypior posiekać. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, następnie układać warstwami: ziemniaki, szczypiorek, mięso, ser (powinny być 3 warstwy). Piec ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 st.