Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-01-2023
Danie dla miłośników zapiekanek w prosty sposób otrzymasz niesamowite danie, która swoim pysznym smakiem zachwyci niejedno podniebienie. Zapraszam na przepis
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24042
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24042
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Składniki
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia żaroodpornego.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso mielone, doprawiam solą oraz papryką ostrą. Mięso podsmażam do momentu, kiedy stanie się miękkie. 3. Odsączam z zalewy czerwoną fasolę, zaś fasolkę szparagową i papryki kroję, dodaję do mięsa.
4. Mięso podlewam jedną szklanką wody rozrobionej z przecierem pomidorowym, polewam śmietaną, dokładnie mieszam i gotuję do momentu zagotowania. 5. Sos razem z mięsem wykładam na makaron, wierzch posypuje serem mozzarella startym na tarce o dużych oczkach. 6. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego.