Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka marokańska"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 346
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 346
Składniki
Warzywa oczyścić, pokroić – marchewkę w kostkę, pomidory w cząstki. Cebulki i szczypior posiekać. Mięso pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Marchewkę zalać bulionem, gotować ok. 5-10 minut. Zdjąć z ognia, wsypać kuskus, dodać masło i cynamon. Odstawić na 10 minut.
Mięso przesmażyć. Na olej po smażeniu mięsa wsypać chili, kmin rzymski i kolendrę. Dodać pomidory i dymkę, poddusić, wymieszać z kuskusem. Przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć mięso, posypać pokruszoną fetą. Zapiekać (180oC) 20 minut.
ok. 55 minut
Zapiekanka najlepsza jest na gorąco, ale dobrze smakuje także na zimno, np. krojona w plastry, podana na chlebie.Źródło: Twoje Imperium