Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska zapiekanka bez mięsa i sera.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 98
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 98
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osobnym garnku.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie. Zalewamy passatą i doprawiamy. Gotujemy przez kilka minut.
Warzywa czyścimy, obieramy i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego przesypujemy makaron i zalewamy go połową sosu pomidorowego. Na górę wysypujemy wymieszane warzywa i zalewamy resztą sosu.
Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.