Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować zimną wodą. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć na sitku. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać tuńczyka i smażyć ok. 5 minut mieszając żeby się nie przypalił. Dodać pomidory w zalewie. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać ok. łyżkę ziół prowansalskich. Pozostawić na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Do dużego garnka przełożyć makaron, wlać sos i wymieszać. Dodać trochę tartego żółtego sera i jeszcze raz wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i zapiekać około 20 -30 minut. Smacznego!