Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella i serem feta.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
1. Makaron gotujemy w gorącej wodzie około 5-7 minut. 2. Ugotowany makaron przekładamy na dno naczynia żaroodpornego. 3. Filet z kurczaka kroimy i doprawiamy oliwą z oliwek oraz przyprawą do kurczaka. Mieszamy i odkładamy na kilka minut i smażymy. 4. Mrożony szpinak smażymy na patelni, dodajemy ser feta, pokrojone suszone pomidory oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. 5. Na ugotowany makaron nakładamy warstwę szpinaku. 7. Na szpinak kładziemy warstwę usmażonego w kostkę kurczaka. 8. Na sam koniec posypujemy startym serem mozzarella. 9. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 10-15 min. 10. Na koniec możemy opcjonalnie posypać koperkiem.