Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 176
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 370
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 176
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 370
Składniki
Ugotuj makaron na półtwardo.
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
Paprykę pokrój w kostkę i podsmaż
Jajka roztrzep widelcem, dodaj śmietankę, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj z tartym serem.
Fasolkę wyjmij z puszki i opłucz.
W msice wymieszaj makaron, paprykę, podsmażoną kiełbasę i fasolę.
Przełóż do wysmarowanej masłem i podsypaną bułką tartą żaroodpornej formy.
Na makaronie połóż pomidorki.
Całość zalej masą jajeczno-serową.
Zapiekankę piecz 30 minut w 180 st. C.