Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka z makaronu z warzywami. Szybka, sycąca, pyszna....
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
makaron gotujemy wcześniej "all dente". Na patelni podsmażamy kiełbasę pokrojoną w kostkę, potem cebule, posiekany czosnek i warzywa(najszybciej jest kupić mieszankę typu warzywa na patelnię, tylko bez ziemniaków). Wszystko przyprawiamy wedle uznania solą, pieprzem, vegetą itd. (Nie przesadzamy, bo słony jest sos, który dodajemy na koniec). Kiedy warzywa juz sa miękkie, dodajemy do nich rozrobiony wcześniej z wodą według przepisu na opakowaniu sos. Do naczynia żaroodpornego kładziemy na przemian makaron, sos z warzywami i ser żółty. Wszystko wkładamy do piekanika - 200stopni na ok 20 minut. Pychota!!!