Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna zapiekanka nawet na dwa dni. Z kurczakiem w przyprawie gyros i warzywami.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Filety umyj, usuń zanieczyszczenia i pokrój w kostkę. Dodaj przyprawy oraz olej i wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę. Z papryk usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj. Mięso podsmaż na złoty kolor, dodaj warzywa i smaż ok. 5 minut na małym ogniu. Dodaj passatę, kukurydzę oraz pół porcji sera. Wymieszaj. Do natłuszczonej formy o średnicy 28cm włóż przygotowany farsz i posyp pozostałym serem. Zapiekaj 190°C i ok 20 minut. Przed podaniem połóż pomidorki i posyp natką pietruszki. Smacznego!