Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka makaronowa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7396
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 359
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7396
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 359
Składniki
Warzywa umyj. Bakłażany pokrój w plasterki. Posól. odłóż na 20 minut. W garnku zagotuj posoloną wodę. Do wrzątku włóż makaron. Gotuj go 5–6 minut. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą. Osącz.
Resztę warzyw pokrój na kawałki. Wymieszaj z plasterkami bakłażanów. Domieszaj makaron. Przełóż do żaroodpornej formy. Oprósz solą i pieprzem oraz suszonymi ziołami.
Oliwę połącz z czosn kiem. Polej w formie. Podlej je odrobiną wody. Piecz 35 minut w 180 st.Źródło: Tina