Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka łososiowa"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Dodaj posiekane masło, połącz . Dodaj wodę, zagnieć ciasto, uformuj prostokąt. Wyłóż na blat, rozwałkuj. 1/3 część ciasta zawiń pod spód, drugą 1/3 na wierzch. Obróć ciasto, rozwałkuj, złóż jak wcześniej. Powtórz wszystko kilka razy, zawiń ciasto w folię, schładzaj godzinę.
Rozmroź brukselkę. Formę wysmaruj masłem, wyłóż rozwałkowanym ciastem. Ser zetrzyj na tarce. 15 dag łososia pokrój na małe kawałki. Do miski wbij jajka, roztrzep widelcem, wlej śmietanę, dodaj ser żółty, łososia i brukselkę. Wymieszaj. Masę wylej na ciasto, piecz w 200°C przez 45 minut. Udekoruj łososiem i koperkiem.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień