Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapiekanka kebab z frytkami
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
mięso umyć i pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć do miseczki dodać przyprawy wymieszać miseczkę przykryć i odstawić na około 15 min
frytki upiec w piekarniku według instrukcji na opakowaniu
pokroić paprykę, cebulę i ogórki kukurydzę odsączyć z zalewy, żółty ser zetrzeć na tarce
teraz sos. majonez, ketchup i przyprawę kebab-gyros przełożyć do miseczki i wymieszać do połączenia się składników
na patelni rozgrzać olej dodać zamarynowane mięso, podsmażyć. Mięso wyłożyć na talerz odsączyć z nadmiaru tłuszczu
spód naczynia żaroodpornego wysmarować masłem. Przełożyć połowę upieczonych frytek. Następnie połowę pokrojonej papryki, cebuli, ogórków i kukurydzy. Dodać podsmażone mięso polać połową sosu posypać połową żółtego sera powtórzyć jeszcze raz wykorzystując resztę składników
piekarnik nagrzać do 180st.C i piec przez około 30min. Naczynia nie przykrywać