Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka kapuściana z karpiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Sprawioną rybę wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Po tym czasie karpia wyjmij, a włóż poszatkowaną kapustę kiszoną.
Na łyżce masła lekko zrumień cebulę pokrojoną w kostkę.
Z ryby usuń ości i potnij ją na kawałki razem ze sparzonym i obranym pomidorem.
W żaroodpornym naczyniu ułóż odciśniętą z wywaru kapustę polaną zrumienioną cebulą. Wymieszaj ją z pomidorami, odlanym z zalewy groszkiem i posiekanym koperkiem.
Całość posyp pieprzem oraz startym serem i piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV