Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki chyba każdy lubi ,tak jak i kalafiora,a jak jest to połączone to musi być wyśmienite.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Ziemniaki ugotować i pokroić na plastry.Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować na pół twardo.odlać ok pół szklanki wywaru z wody po kalafiorze.Szynkę i cebule pokroić w kostkę.Cebule podsmażyć na maśle,dodać Mąkę i chwile razem podsmażyć.Wodę z kalafiora dodać do cebuli,gotować ok 5 min.Ziemniaki wymieszać z szynką,kalafiorem,bazylia i przyprawami,ułożyć w naczyniu żaroodpornym,polać sosem i posypać startym serem.Piec ok 30 min w temp 180stC