Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zapiekanki wykorzystałam wszystko co miałam zbędnego i pod ręką ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12698
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12698
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieram i kroję w plasterki. kalafiora rozdzielam na malutkie różyczki. Wszystko podgotowuję w osolonej wodzie- kilka minut aby nie były zbyt miękkie.
Na patelni podsmażam cebulkę i paprykę i oraz czosnek. Osobno smażę wędlinę.
Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym kolejno pokrojone ziemniaki, marchewkę, kalafiora. Przykrywamy wędlinką i przysmażoną paryczką z cebulką.
Jeśli coś jeszcze zostanie układamy do naczynia i posypujemy delikatnie pieprzem.
Całość polewamy sosami aby produkty były zanurzone do połowy.
Na wierzchu układamy plasterki sera.
Zapiekamy całość w piekarniku 180 stopni ok 1h. Smacznego!!!!!