Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczną zapiekankę.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 207
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 107
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 207
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę, jabłko posiekać i przysmażyć na odrobinie tłuszczu razem z kaszanką i przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, na niej przygotowaną kaszankę. Dwa jajka roztrzepać z odrobiną mleka i gałką muszkatołową do smaku, następnie zalać kaszankę i przykryć resztą kaszy, po czym polać beszamelem przygotowanym z 2 jajek, mąki i gałki muszkatołowej do smaku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut.