Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pyszna propozycja na dzisiejszy obiad. Treściwa i dobrze przyprawiona.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę siekamy w piórka i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę mięso, przyprawiamy dość mocno przyprawą gyros. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy na dno warstwę ryżu, który smarujemy połową sosu powstałego przez zmieszanie keczupu, majonezu i śmietany. Na ryż wykładamy podsmażone mięso wraz z cebulką, połowę startego żółtego sera, a następnie układamy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki, warstwę wyrównujemy i smarujemy pozostałym sosem. Na górę zapiekanki wykładamy pozostały żółty ser. Całość zapiekamy bez przykrycia w piekarniku przez ok. 30 minut.