Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką fanką kaszy gryczanej, a w połączeniu z zapiekanką tworzy super danie.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1077
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 168
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1077
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 168
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy i studzimy.
Cukinie trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na parę minut, by puściła wodę.
Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Mozzarella, jeśli w kulce ścieramy na wiórki na tarce.
Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, pamiętając, aby cukinie pierw odcisnąć z wody. Mieszamy z przyprawami i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego dobrze dociskając. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach.