Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka góralska"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, usmażyć pieczarki. Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić je w słupki.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę umyć, bardzo dokładnie osuszyć, drobno posiekać i wymieszać z tartym serem. Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek pociąć w kostkę. Naczynie żaroodporne starannie posmarować olejem.
Na dnie naczynia ułożyć plastry ziemniaków. Na nich usmażone pieczarki, potem plastry kiełbasy i boczku oraz pokrojoną w krążki cebulę. Przykryć warstwą sera wymieszanego z natką i kawałkami papryki. Zapiekać przez ok. 20 minut w temp. 180oC.
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium