Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to potrawa dla tych co lubią gołąbki ale nie mają czasu na ich zrobienie, smak tej zapiekanki do złudzenia przypomina smak tradycyjnych gołąbków, robię zawsze więcej bo na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 195
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 195
Składniki
1. zagotować 2 1/2 szkl wody, posolić, wsypać ryż, ugotować do miękkości, 2. cebulę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, 3. 1 cebulę posiekać, dodać startą na grubej tarce marchew, poddusić na łyżce oleju, wymieszać z ugotowaną kapustą, 4. mięso i ryż wymieszać, dodać posiekaną cebulę, doprawić solą i pieprzem, 5. posiekać cebulę, poddusić na łyżce oleju, zalać pomidorami z puszki, dusić ok 10 min, wlać bulion, gotować jeszcze chwilę, rozrobić mąkę w zimnej wodzie, zagęścić sos, zmiksować, doprawic do smaku, 6. na dno formy wyłożyć 1/3 kapusty, na to połowę mięsa, polać sosem, kolejna warstwa kapusty, mięso i sos, przykryć reszta kapusty, polać sosem, piec ok 40 min w 180 st, smacznego