Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka gołąbkowa"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 266
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 266
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ale o 5 minut krócej niż w instrukcji na opakowaniu. Kapustę oczyść, poszatkuj. Wrzuć do garnka, zalej wodą, delikatnie posól. Ugotuj do miękkości. Odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Mięso, ryż, jajko, cebulę wymieszaj, przypraw.
Do naczynia żaroodpornego włóż pół kapusty. Rozsmaruj mięso, przykryj pozo stałą kapustą. Piecz ok. godziny w 180°C.
Sos: zagotuj niecały litr wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i po szczypcie przypraw. Wymieszaj, zagotuj. Mąkę i pół szklanki zimnej wody rozrób. Wlej do sosu, mieszając. Gotuj 5 min. Przypraw. Polej zapiekankę.Źródło: Chwila dla Ciebie